.Gulyás Attila fotógaléria

.KAPCSOLAT

 

 
Gulyás Attila
Táj, építészeti -és ipari fotózás, fotó magánoktatás
Budapest, Erzsébetváros
 
 
 
 
 
Gulyás Attila Fotó

 

1986-ban születtem Budapesten, de gyerekkoromban sok időt töltöttem a Bükk legszebb részén fekvő Dédestapolcsányban élő családtagoknál is. Az átlagos belvárosi hétköznapok mellett a természet közelségéhez, és a busszal vagy vonattal tett hosszú utazásokhoz is hozzászoktam, és meg is kedveltem. 13 éves koromban, eleinte csak a magam örömére vettem használatba a család öreg Smena Symbol típusú, teljesen manuális, áram nélkül működő fényképezőgépét...
Kezdetben a közeli Bükköt és a budai hegyeket jártam, tájképeket készítettem a kedvenc szikláimnál és az ismeretlen erdőszéli patakoknál; a természetben ezek ma is a kedvenc témáim közé tartoznak.
Az érettségi vizsgák előtt végre lehetőségem nyílt egy digitális fényképezőgép vásárlására: az akkori piac legolcsóbb darabját, a két megapixeles Nikon Coolpix 2200-at másfél éven át használtam teljes megelégedéssel, hozzá kapcsolódnak az első fotópályázataim és kiállítási szerepléseim is. 2006-ban az akkoriban legnépszerűbb hobbi kamerára, egy Fuji S5600-ra váltottam, és legnagyobb örömömre az új géppel már szinte bármit képes voltam megörökíteni, így a figyelmem a számítógépes utómunkák felé fordult.
A következő években, a munkába állás mellett, mindig volt időm gyakorolni ezt a sokszínű hobbit. Sok hasonló érdeklődésű barátom lett, akik társaságában, vagy épp egyedül, egy hátizsákkal bejártam szinte egész Magyarországot, miközben a felszerelésem is folyamatosan fejlődött. Lassan elkezdtem a mindennapokban is egyre többet foglalkozni a fotózással, a közlekedés és az egyszerű tájképek megkülönböztetett szerepe fokozatosan csökkent, és egyre inkább a saját, aktuális érdeklődésem, vagy az éppen előjött emlékek vezettek egy-egy kép elkészítéséhez.
A 2010-es évekre világossá vált, hogy nem érzem otthon magam az eredeti szakmámban, az építőiparral kapcsolatos irodai munkahelyeken, és elérkezettnek láttam az időt, hogy a fotózás jelentse a fő munkámat. 2012-től dolgozom főállású alkalmazott fotográfusként, főleg a természethez és épített környezetünkhöz kapcsolódó munkákban, de igyekszem mindig szakítani időt más projektjeimre is.

A kezdetek óta eltelt másfél évtizedben már sokadik fényképezőgépemet "fogyasztom", és úgy érzem, még jó pár gép múlva sem leszek elégedett magammal, de elmondhatom, hogy szeretem, amit csinálok, és ezt, remélem, az itt bemutatott képeim is tükrözik. Az oldal célja bemutatni, hogy a helyszínek és modellek tárháza hazánkon belül is végtelen és kimeríthetetlen. Ezért érdemes egy nagy egészben gondolkodni: ha akarjuk, a város nem ér véget a városhatárnál, a kanyargó országút viszont a kapunkig ér, csak el kell indulni rajta!

Névjegy mentése
 egy érintéssel: