Fotó magánoktatás

A portrék és események szokásos fotózásán túl, nálam egész mást tanulhatsz meg: a helyszínek visszaadásának titkait. Az inspiráló terek, tájak, és a természet pillanatainak kiváló fotósa most is ott van benned. Az óriási zajban, és egymásnak ellentmondó információk között, segítek, hogy a lényegre fókuszálj, ami eddig igazán érdekelt, és amiben potenciálisan te vagy a legjobb.

Tippek és trükkök helyett a képalkotás egészét körbeérő, alapvető, és gyakorlati segítséget kapsz. A mindig, vagy a tilos ismeretlen szavak, a technika nem cél, hanem eszköz, a végeredmény pedig nem kevesebb, mint a valóság csodája, a te tökéletesen egyedi meszögedből. A foglalkozásokon megtanítalak, hogyan használd a fotózás legalapvetőbb elemeit: az időt, és az időpont megválasztását, a fényt és annak hiányát, a nézőpontokat, helyszíneket és látószögeket: a fotózás alapvető, kortalan megoldásait, amiket eszköztől függetlenül, bármikor a szolgálatodba állíthatsz.

Ez a szolgáltatásom várhatóan 2022 augusztus végétől, megújulva érhető el.

Gyakorlati tudást kapsz:  fotográfusként dolgozom, alkalmi cikkírást leszámítva nyolc éve ez a főállásom. Ismerem a kiadói munkát, a szabadúszó megbízások gyakorlatát, és mindezek tapasztalatával segítelek végig az utadon, akár egészen a fotós vállalkozásod elindításáig.

Nem csak információt, hanem szemléletet adok, amivel fényképezőgéptől függetlenül új szintre emelheted a fotóidat. Persze megismerkedünk a számok, záridők, rekeszek világával is, de a legértékesebb az ide vezető út lesz: megtanulni és megérteni, hol, mikor, és miként használd az eszközeid.

Csak rád figyelek: Más munkáim mellett az oktatás csak korlátozott mennyiségben érhető el. Ahhoz, hogy megkaphasd a szükséges figyelmet a foglalkozásokon, és azok között is, egy időben csakis egyetlen tanítványom van.

 .

Gulyás Attila vagyok, szabadúszó fotográfus. Az egyik utolsó olyan generációt képviselem, aki még teljesen manuális beállításokkal, és kockánként kimért filmmel kezdte a fotózást. Az elmúlt két évtizedben persze használatba vettem a legmodernebb technikát, amit alkalmazott fotográfusként használok, méghozzá a legösszetettebb területen, az építészeti, ipari, és tájfotózás területén.
Hat évet dolgoztam a Turista Magazin csapatában, mint képszerkesztő, fotográfus, és szerző. Előtte és jelenleg pedig az építészet, ipar, és városok fotózása a főállásom, immár (ismét) szabadúszóként.
Baráti körben régóta előkerülnek kérdések a fotózás mikéntjéről, innen jött az ötlet, hogy válaszokat nem csak nekik, de alapos felkészülés után minden érdeklődőnek adhatok.  Ma már számos szemléltető eszközzel, és persze szok-sok gyakortalti tippel segítem a kezdők és haladók fejlődését. Bővebben a magamról oldalon.

gulyas-attila-7

Maradjunk kapcsolatban:
Kövess Facebookon az utazások és fotózások történeteiért, Instagramon a hétköznapok pillanaiért, vagy írj nekem!