Fotó magánoktatás

Intenzív mentorprogram sok gyakorlattal, hogy a vágyott szintre hozhasd a fotótudásod!

Megmutatom, hogyan irányítsd a figyelmed a közeli, hazai tájak, és az építészet fotótémái felé, hogyan gondolkozz előre a látványról, és miként készíthetsz kedvenc, hétköznapi témáidról címlapra illő képeket. 

Mindezt egy egy hónapos, fókuszált, személyre szabott oktatás keretében, ahol megismerem a látásmódod, és a céljaidnak megfelelő ismeretekkel gyarapítom a tudásod, hogy a képeid ne csak látványosak, de értékesek és utánozhatatlanok lehessenek. 

Kinek való?

Bloggereknek, kirándulóknak,
akik felejthetetlen látvánnyal szeretnék megmutatni a kedvenc városaikat és tájaikat.

Építészeknek és marketingeseknek,
akik fotós megbízása nélkül szeretnének vonzó fotókat készteni projektjeikről.

Az igényes fotózással ismerkedőknek,
akiknek nincs idejük általános tanfolyamra járni, és készek villámgyorsan fejlődni.

A jelentkezés három lépése:

1. Töltsd ki az űrlapot! 
2. Egy neked alkalmas időpontban, díjmentes konzultáció keretében beszélgessünk a céljaidról.
3. Küldd el a kedvenc képeidet, hogy fel tudjam mérni a tudásszintedet.
4. Ha minden stimmel, és kedvet kaptál akkor elkezdődhet a közös munka.

Először megismerem a képeid, ízlésed és látásmódodat, utána pedig célzottan a számodra összeállított tudásanyagokkal, inspirációkkal, témaötletekkel vezetlek tovább.

A cél, hogy a hónap végére ne egy hónapnyi gyakorlás álljon mögötted, hanem életed eddigi összes meghatározó képe, és a róluk szóló gondolataid: el nem készült fotók és pillanatok emlékei, méghozzá rendezetten, célokká és tervekké formálva. Mellettük pedig teljes technikai tudás ahhoz, hogy törölhesd a szótáradból a “fotózhatatlan” szót, és megmutathasd a világot magad körül úgy, ahogy senki más.

A konzultáció helyszíneit időbeosztásodhoz alkalmazkodva, közösen hatázozzuk meg, a hatékony haladás érdekében. 

Gulyás Attila vagyok, alkalmazott fotográfus. Még kockánként kimért filmmel kezdtem a fotózást, az elmúlt két évtizedben pedig használatba vettem a csúcstechnikát, amit az építészet, ipar, és városok fotózásán használok. Ami pedig még fontosabb, kialakítottam azt a szemléletem, amik az egyszerű témák fotóit is tervezhetően címlapokra, céges portfóliók, és referencia albumok fókuszába juttatják. (>>fontosabb munkáim)
Baráti körben régóta segítek a „lehetetlen” helyszínekről is csodás képeket készíteni, ma pedig már lépésről lépésre felépített tematikával, és persze sok-sok gyakorlati tanáccsal segítem a taníványaim. Bővebben a magamról oldalon.

Ahol már találkozhattál a képeimmel:

  

Fussuk át gyorsan, miből állhat az oktatás!

1) Konzultációs tanácsadás

Ha először találkozunk, ezzel a modullal kezdünk.

 • A képeid elemzése az első találkozó előtt, kérdések és válaszok kölcsönösen.
 • Tökéletesen megismerem a fényképeződ és a felszerelésedet.
 • Telefonos és chat elérhetőség egész hónapban.
 • Három órás személyes konzultáció bárhol Magyarországon.
  .

59.000 Ft

Budapesten kívül 150Ft/Km útiköltséggel. 

+1) Gyere velem egy munkanapomra

Ingyenes opció, legalább két modult teljesítőknek.

2) Gyakorlati oktatás

Többször is ismételhető egész napos foglalkozások

 • Gyakorló fotózás a kedvenc városodban, hegytetődön, stúdióban…
 • Mindig magamnál tartott lámpákkal, kiegészítőkkel és demonstrációs eszközökkel
 • Egy óra (Lightroom, Photoshop) oktatással a fotózás után
 • A tanfolyam hónap alatt keress bármikor és eligazítalak, vagy szívesen nyújtok gyors, technikai segtséget;

59.000 Ft

Budapesten kívül 150Ft/Km útiköltséggel.

3) További digitális utómunka oktatás

 • Adobe Lightroom és Photoshop, panorámakép készítés, és sok egyéb
 • Csak a tanfolyamom résztvevői számára

9.000 Ft / óra

Miért érdemes tőlem tanulnod?

 • Nem csak általános tudást kapsz: tájak, városok, és épületek fotósaként dolgozom, kilenc éve. Az univerzális alapok után, ezekben a legátfogóbb ismeretekkel segítelek.
 • Első a szemlélet, utána az információ. Persze megismerkedünk a számok, záridők, rekeszek világával is, de a legértékesebb az ide vezető út lesz, aminek a végén megérted: Canon vagy Sony, P, vagy M üzemmód, sokkal kevésbé számítanak, mint a te terveid és döntéseid.
 • Csak rád figyelek: Egy időben egyetlen tanítványom van.


Ha most ismerkedsz a fotózással, tanuljuk meg villámgyorsan az alapvető összefüggéseket, és helyben próbálj is ki mindent!

Belejöttél? Tanterem az egész ország! Továbbra is miden adott, hogy akár az Aggteleki-Karszton is visszakanyarodjunk az elmélethez, és segítek bármilyen terved megvalósításában.

Tematika részletesen

Értékelem az eddigi fotóid

Végignézem sok saját képeid, akár a legsikerültebbeket a „nem értem, mért (nem) működik” képeket, és pár kedvenced másokétól is, legyen az egy ismerősödé, világhírű mű, vagy filmrészlet (technikában rengeteget lehet tanulni a filmiparból!). Ezekre nem csak írásos visszajelzést kapsz, de saját utómunkáimmal és grafikáimmal is kiegészítem őket, hiszen a leghatékonyabb fejlődés nagy részét a vizuális gyakorlat teszi ki.

Kiismerem az eszközeid

Nem csak használati útmutatót, de ritka típus esetén egy saját példányt is szerzek a tanfolyam idejére a fényképezőgépedból, hogy készég szinten megismerhessem, és meletted nulla másodperc veszen el opciók keresésével.

Személyes találkozó és gyakorlat

Az online világban továbbra is hiszek az élő jelenlétben, mint az információáramllás leghatékonyabb módja, ahol szemléltető eszközöket is akadálytalanul használhatok.

Szeretném megérteni, hogy a fotózástól függetlenül mi motivál és érdekel igazán a környezetedben, mennyire mozogsz otthonosan akár a vizuális történetmesélés, a geometria és térérzék, vagy a színek, árnyékok világában -ezek közül legalább az egyikből biztosan jobb vagy, mint gondolnád!

A konzultációk helyszíne mindig hozzád igazodik, a szervezést rám bízhatod. A legalkalmasbb hely a városodban egy csendesebb kávézó, iroda, de lehet az otthonodban, vagy akár a balatoni hajódon is. A lényeg, hogy legyen hely az aszalon egy nagy laptop mellett néhány kis kelléknek, lletve zárt térre, és távoli témára is irányozhassunk fényképezőt.

Közös fotózások

Itt már nincs semmi előre rögzítve, mindenben a te igényeidhez és erősségeidhez igazodunk.

Bejuthatunk modern épületbe, az éjszakai erdőbe, egy kisvárosba egy ködös téli napon, vagy körbevonatozzuk a Dunakanyart. Bérlet stúdióban egyszerűbb portrékat vagy tárgyfotókat is készíthetünk.

Közös utómunka

Mély elmélet, és eszközök megnevezése helyett célzottan a te képeid korlátainál fogva ismerjük meg a képszerkesztés fogásait. Hogy mennyire, az főként a te stílusodtól, hozzáállásodtól függ: alapesetben ez egyszerű gyorstalpalót jelent az egyenes, színhelyes fotókért.

Ugyanakkor lehet akár az én képeimhez elvezető, a kis részletekkel nagyon sokat foglalkozó, több napos oktatás is, ez utóbbi már óradíj alapon.

Erre röviddel a közös utazás után érdemes sort keríteni, akár közvetlenül utána, akár a következő napokon.

Értékelem a friss képeid

Emailben, a kezdeti fotóidhoz hasonló módon. Itt már garantáltan látványos lesz a fejlódésed!

Gyere velem egy munkanapomra

Megmutatom egy kiválasztott fotós munkám belülről, méghozzá a legfontosabb fázistól, ami nem más, mint a képek megtervezése. Az ügyfelekkel folytatott kommunikációba csak kivonatosan avathatlak be, minden más téren viszont tabuk nélkül, minden kérdésedre válaszolva mutatom meg egy teljes fotóalbum elkészítésének folyamatát, a döntések szempontjait és kompromisszumait, legyen az akár egy családi ház, egy város, vagy egy kilátó és környezetének fotózása, a legfontosabb, jellemző 4-6 kép utómunkájának folyamata, és a kész album átadásának módjai.

Utánkövetés és válaszok minden kérdésedre

A tanfolyam elejétől a végéig, a rendelkezésedre állok chaten és telefonon egyaránt. A saját elérhetőségem függvényében, az idő nagyobbik felében azonnali, vagy egy órán belüli válasszal.

Ne feledd, az oktatás exluzív: egyszerre egy tanítványom van, akinek a teljes figyelmem szentelem a foglalkozásokon és azok között is, egy hónapon keresztül.

…és ha egyszerűen csak elmennénk fotózni?

Mért is ne! Ha egyenlőre nem szeretnél ilyen alapos tudást szerezni, csatlakozz egy fotóstúrához, amik csak neked szóló, privát programként is elérhetők. Sőt, így a leghatékonyabb! Ezeken az alkalmakon minden azt támogatja, hogy a lehető leglátványosabb képekkel térj haza.

Magyarország ismeretlen sarkai érdekesebbek, mint gondolnád, és rendszeresen meg is mutatom a kedvenceim!

Itt találod a részleteket.

Gyakori kérdések és válaszok

Csak a fotózás érdekel, de az utómunka nem. Ebben is tudsz segteni?

Az épületek, városok, és tájak fotózása sok más mellett abban is különbözik az emberekétől, hogy a látottak valósághű, látványos visszaadása bizony igényli a technika határainak feszegetését, hiszen a fényképezőgép az emberi szemhez képest sajnos meglehetősen tökéletlen, itt pedig minden ilyen korlátja hamar előjön.
Így a tapasztalatom az, hogy látásmódtól függetlenül nagyon hamar bele fogunk futni azokba a falakba, amik összetett utómunkával léphetők át. Így az oktatást, és a gyors fejlődésed csak az iparági standard Adobe Photoshop programcsaláddal a hátunk mögött tudom hatékonyan segíteni. Az oktatás idejére (legfeljebb 30 napra) ingyenes próbeverziót is használatba vehetsz belőle. Ezt azért is ezt ajánlom minimumként, mert a különféle alternatív képszerkesztő programok nagy többsége is a Photoshop mintájára kezelhető.

Ha csak egy modul érdekel (Photosop oktatás / képértékelés), akkor is van számomra hely a programban?

Az elmúlt években folyamatosan javított oktatási módszerem alapja az alapos személyes ismertség, főként a motivációk, erősségek, és korlátok megértése. Ennek köszönhetően tudunk a tematika elejétől a végéig olyan hatékonyan haladni, ami miatt megéri kifizetni a tanfolyan nem csekély árát. Így itt csak a teljes tanfolyamon végigjárni hajlandó tanulókat várok.

Viszont!

Szomszédos szolgáltatásom, a fotós utazásokat talán épp neked találtam ki! Itt nappal vagy éjjel, földön, föld alatt, vagy vízen, könnyedebb módon, a háttérben elmerülés nélkül segítelek néhány úti társaddal együtt, egy-egy hazai helyszínről, tájról sok-sok meglepően látványos fotóval távozni. Itt találod a részleteket.

Telefonnal fotózom, tanulhatunk így is?

Olyan mélységben sajnos nem, mint egy fényképezőgéppel, ez a tanfolyam az utóbbihoz készül.
A modern telefonok valóban remek képeket készítenek, már nem csak „ahhoz képest”, viszont az állíthatóságuk, és az utómunkában rejlő tartalékok így is jócskán elmaradnak már egy százezer forintos fényképező+kis fotóállvány páros mögött is, az ergonomiáról nem is beszélve. Ha most gondolkozol azon, hogy egy nágyszázezres fotós csúcsmobilt vegyél-e, akkor én a kétszázhetven ezres kistestvérét jvasolnám, az árkülönbségből pedig akár egy Panasonic Tz90-hez hasonló, általános fényképezőt, esetleg egy Canon M200+15-45mm kitet, tokkal, állvánnyal, illetve ezek használt megfelelőit, akár fele áron. Ilyesmikkel a táskádban pedig már sok szeretettel várlak, grantáltan meg fogsz lepődni, mi mindenre lehettek képesek!

A képszerkesztő programok havi ötezer forintos licenszelését megúszhatom valahogy?

Nálam nem. Hiszek benne, hogy a világ működéséért mindannyian felelünk, a magunk hétköznapi módján. A szoftverfejlesztés pedig fontos és költséges szakma, aminek támogatása alól profi felhasználóként nem vonom ki magam, így a feltört változatok trükkjeit sem ismerem. Ha maga az Adobe CC fotós csomag (Photoshop, Lihtroom) díja bizonyul számodra soknak már rövid távon is, akkor nem én vagyok az a társ, akivel hatékonyan előreléphetsz a helyszínek fotózásában.

Szerinted milyen fényképezőgépet vegyek?

Ebben azután tudok biztos segítséget nyújtani, ha megvetted a tanfolyam első modulját. Itt megismerem az eddigi, és a tervezett fotóid, a stílusod, a preferenciáid, és ezek alapján rászánom az időm, hogy a hatalmas válaszék legmegfelelőbb, akár speciális, darabjait megkeressem neked.

Vágjunk bele!

A legközelebbi szabad hónapom 2023. június közepén kezdődik.
>> Jelentkezem <<

Maradjunk kapcsolatban:
Kövess Facebookon az utazások és fotózások történeteiért, Instagramon a hétköznapok pillanataiért, vagy írj nekem!