Tökéletes idő vár? Indulás!

Iratkozz fel a tájfotó-riadóra!
Elviszlek oda, ahol aznap épp a legkülönlegesebb látvány vár.

Télen nehéz tervezni a derült hétvégékkel. Szerencsére az igazán különleges fotókhoz nem is erre van szükség!
Szólok, ha az időjárás a legmegkapóbb ruhájába öltöztet egy-egy látványos helyet, és ha csatlakozol, segítek, hogy könnyű utad legyen, lélegzetelállító képek sorával.

 1. Iratkozz fel a levelezőlistára, vagy csak jelentkezz be az Instagramon egy „tájfotó-riadó” tartalmú üzenettel, az erről szóló exkluzív sztorikért.
 2. Emailben és történetben jelzem, ha különleges időjárási jelenség közeleg, és tudok egy helyet, amiből ez fogja a legjobbat kihozni!
 3. A távolság, jármű, és érdeklődők száma alapján alakítok részvételi díjat, mentrendet.
 4. Utazunk, sétálunk, és nem csak élvezzük a látványt, de a profi tájfotózás minden kérdését körüljárjuk, a technikától a soft skilleken át az üzletig.
 • Kezdőknek is ajánlott séták, télen zárt terekhez közel, vagy állófűtéses kisbusszal utazva.


Elvarázsolt zúzmara-világ a Börzsönyben

Holdfényes felhősapka a somlói váron

Holdvilág-árok vízesése eső után

Hóolvadás után egyetlen napra életre kelő pilisi vízesések

Hidegfront utáni, ragyogó csillagos bükki égbolt

Friss hó a Mátrában, gőzmozdonyos kisvasúti különvonattal

…vagy akár a „jó” időhöz tervezett Salgótarján-Salgóvár séta, sejtelmes belvárosi ködös, felhők feletti napnyugtás változatban

Miért pont velem?
Gulyás Attila vagyok, alkalmazott fotográfus. Húsz év város -és tájfotózás, a Turista Magazin szerzőjeként töltött hét évem, a kéktúra végigjárása, és ezernél is több hazai látványosság fotózásának tapasztalatait használom, amikor eltervezem, hová lesz igazán érdemes másnap elindulni. Elkísérnek a részletes repülésmeteorológiai előrejelzések is, és persze bármikor kérdezhetsz tőlem. Az utazás alatt igyekszem nem csak a technika működését bemutatni, hanem átadni minnél többet abból a szemléletből, ami a címlapra kerülő tájképekhez és városfotókhoz vezet.
Bővebben a magamról oldalon.

Ahol már találkozhattál a képeimmel:

A túrákon minden eszközömmel azon leszek, hogy életed leglátványosabb hazai fotóit készíthesd el:

 • Bemutatok, válaszolok, demonstrálok, világítok, és segítek a haladó beállításokban is
 • Megszervezem az étkezést, egyedi bejelentkezést, akár transzferbuszt, vagy erdei vasúti különjáratot rendelek
 • Tartalék memórakártyák, powerbank, fotóállványok, esernyők, lámpák, és kellékek töltik meg a hátizsákom

Ezeken a napokon tehát minden a te fotóidról szól -akárcsak a hagyományos túrákon! Alapesetben Budapestről indulunk.

Nem kell egy újabb hírlevélre feliratkoznod
Elég, ha követsz Instagramon, és ottani üzenetben jelzed, hogy csatlakoznál a tájfotó-riadó zöld köréhez. Felveszlek a listára, és kész is vagyunk! Soha nem kereslek üzenetben, a friss zöld körös („közeli ismerősök”) történetekből fogod megtudni, ha érdemes kimozdulni. (amíg egyszerűen csak követsz, csak a publikus sztorijaim látod)

Persze biztosabb opció, ha feliratkozol a hagyományos levelezőlistára. Így akkor is értesülsz a lehetőségekről, ha épp nem böngészed az Instagramot a meghirdetés és a jelentkezési határidő között. Itt iratkozhatsz fel.

Mikor derül ki, hogy indulunk?
Főleg a péntekek és szombatok délelőttjein jelentkezem, amikor másnapra kivételes idő látszik. Hét közben főleg akkor, ha belefér a délutánba az út. Tipikusan előző nap 13 óráig feldobom a lehetőséget, az érdeklődőkkel pedig 18:00-kor véglegesítjük a programot, de másnap délutáni indulásnál, vagy biztosan előre jelzett eseményeknél lazábbak a határidők.

Nem leszünk sokan
A túrák létszáma általában mindössze 2-3 fő, kivételes esetben maximum hatan lehetünk. Tehát nem egy nagy csoport részeként hallgathatsz előadást, hanem valóban velem közösen dolgozhatsz a képeiden, lesz módom rád figyelni. Ha nem nyúlik túl késő estébe, általában közös vacsorával, gyors képértékeléssel zárjuk a sétát.

A túra hossza lehet egész napos, vagy csak pár órás kiruccanás vonattal, autóval, vagy sofőrös kisbusszal 2-6 fővel.
Ennek megfelelően a részvételi díj 12000, 25000, vagy 49000Ft/fő lehet, ami minden esetben tartalmazza az utazás költségét is.
A háromból két lehetséges összeget az első emailben/történetben mutatok, a ténylegest közülük pedig az érdeklődők száma alapján, a véglegesítéskor. A túra ára innentől fix, akár egyetlen résztevevő esetén is!

Válassz három árkategória közül, és csak akkor keresem a címzettet, ha ennek megfelelő túra készülődik! Ha egyik lehetőség sem volna alkalmas, az ajándék a tervezett fotóstúrákra is beváltható.

Mi fog történni a jelentkezés után?

 1. A visszaigazoló levélben egy rövid regisztrációs űrlap linkjét fogom elküldeni, a végén az elérhetőségemmel és számlaszámmal.
 2. A részvételi díjnak az űrlappal együtt a megjelölt határidőig kell beérkeznie, másnap reggeli indulás esetén általában 20 óráig.
 3. A jelentkezésed az összeg megérkezésével válik érvényessé. Tudom, nem szoktak túl bőségesek lenni a határidők, de a természet sajnos nem vár, és általában nekem is készülnöm kell, pl. foglalásokkal. A helyszínen szerintem már nem fogod bánni az előző napi sietséget! Ha ezekkel kapcsoladban elakadnál, kereshetsz telefonon is, biztosan találunk megoldást.

Mi van, ha csak kihasználom a riadót arra, hogy magam menjek az ajánlott helyekre?
Jó utat!
A túráimon nem csak a tudásommal segítelek. Fotós vagy nem fotós kiegészítőkel, és technikai segítséggel is készülök, az utóbbi akár egy bérelt kisbusz is lehet, amit az éjszakai fotózásokon fűtött menedékházként, sőt inprovizált fotó tanteremként is használhatunk. Kevésbé „jó” idő esetére B, C, D, stb. tervek sora is velünk van, hogy biztosan látványos képekkel zárhasd a napot.

Mi lesz, ha végül kicsit sem alkalmas az időjárás?

 1. Ne aggódj, a kockázatos helyzeteket megtartom magamnak, a tájfotó-riadóba csak a jól előrejelezhető, vagy már zajló jelenségek kerülnek.
 2. Tatalék helyszínek sora. Mindig van más, nagyszerű téma, ezért jó, ha egy több száz hazai helyet ismerő fotós túravezetőd van!
 3. Igazán ritka esetben a látvány kevesebb lehet a vártnál, ilyenkor a túra terepi része hamarabb is véget érhet, és a friss képek értékelésével, Photoshop/ Lightroom-oktatással teszem teljessé a napot.
 4. Közösen dönthetünk úgy is, hogy a túrát lényegesen hamarabb befejezzünk. Ebben az esetben a részvételi díj fele visszajár, ennek kockázatát én viselem.

Ne az otthoni ablakodból nézd a téli idő “váratlan” csodáit, fotózd a műsort az első sorból!
Instagram üzenet << >> Levelezőlista feliratkozás

A túravezetés alapos, de messze nem annyira, mint a fotó magánoktatás.

Az úton sok látványos témát láthatsz, és megmutatom, hogyan készíthetsz róluk érdekes, átlag feletti képeket.
A magánoktatás azonban ennél sokkal többről szól!
Ha bejelentkezel, már az első találkozásunk előtt legalább fél napot szánok a képeid, a motivációd és az érdeklődésed megismerésére. Méghozá csak a tiédre, egy időben csak egyetlen tanítványom van. Később ellátogatunk a te kedvenc, leginspirálóbb helyeidre, ahová célzottan a témáidhoz illő segédeszközökkel, és a fényképeződ alapos ismeretével érkezem. Feladatokat, ötleteket adok, elemzem a friss képeid, kérdés esetén pedig szinte bármikor elérsz távolról is.
Átfogó módon fejlődhetsz, heteken keresztül, folyamatos visszajelzésekkel
Inkább ez érdekel

belvaros-setalok