A zánkai Erzsébet-tábor fotózása

A zánkai Erzsébet-tábor fotózása

Pályafutásom egyik legnagyobb volumenű, egyben elvégzett munkája lett a 209 hetktáron elterülő Erzsébet-tábor épületeinek fotózása, összesen 111 képben, a felújításukat tervező DVM Group megbízásából. A kész épületfotók gyors rendezése, továbbítása és a közös, több körös válogatása úgy, hogy a végeredmény is változatlanul áttekinthető maradjon, új feladat volt, de sikerült egy biztos rendszert alakítanom magamnak a hasonló, igazán nagy albumok kezeléséhez.

A hely régi, Gyermekváros nevéből a város szó cseppet sem túlzó, a szezonban háromezer gyerek is lehet itt, plusz a személyzet, a budapesti Margit-szigethez hasonló méretű területen. Saját kórház, műhelyek, az ország legnagyobb étterme, és persze strand, mellette két saját balatoni hajó is várja őket. És persze az épített környezet új arcai, az arányok, és színek játéka. Nekem nem kevesebb, mint 25 év után is sorra ugrottak be egyre újabb emlékek az itt látottakről, ismerős helyekről, amik most mind egyedi, friss csomagolást kaptak (teljes gépészeti és belső felújítás mellett). Az új falakat, motívumokat látva ezek alapján biztos vagyok benne, hogy egy egész generációt láthatnak el életre szóló benyomásokkal a modern építészetről.

A látványos “pont az i-re” két hónappal később, a 2021. évi Média Építészeti díjának zsűrizése után került fel a munkára: miután a nemzetözi előzsűri a fotóalbum képei alapján a finalisták közé juttata, majd a hazai zsűri személyesen is bejárta, a tábor megújítása különdíjat nyert.

Hasonló munkákat természetesen a jövőben is örömmel várok, legyen akár építészeti vagy ipari fotózás.
Tudj meg többbet rólam, és állok rendelkezésre az elérhetőségeimen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük