Ipari fotózás

BERENDEZÉSEK
TERMÉKEK
MUNKAFOLYAMATOK
„LEHETETLEN” KÖRÜLMÉNYEK KÖZT IS

Tervezni, alkotni, majd a végeredményt szemlélni az egyik legfelemelőbb dolog, látványosan bemutatni pedig maga a siker. Ez utóbbihoz nem csak az esztétika évezredes alapszabályaira lesz szükség, de marketig személetre is, nem utolsó sorban pedig a technikára, felhasználva a fény, az optika, és a digitális utómunka teljes, 2023-ban elérhető eszköztárát. Pontosan ezeken dolgozom.

Gulyás Attila vagyok, szabadúszó fotográfus. Gyerekkorom óta rajongok az összetett építmények és gépek világáért, utóbbi lehet akár egy fényképezőgép, vagy egy elektomotor. Kezdetben mindez vasúti fotópályazatok első helyezéseiben, és a közlekedésépítő technikusi végzettségben öltött testet, majd folytatódott az első munkahelyemen, végigjárva a 2000-es évek nagy hazai út és hídépítéseit. A közlekedésmérnöki képzést félbehagyva, 2012-ben váltam főállású fotográfussá, az elmúlt években pedig volt szerencsém megörökíteni egyedi építményeket, két milliméteres elktródákat, és kétezer négyzetméteres szerelőcsarnokot is. Célirányosan ezekhez fejlesztett felszerelésemmel a „fotózhatatlan” témák látványos bemutatásáért dolgozom. Bővebben a magamról oldalon.

Gulyás Attila

Még csak tervezed a fotózást? Egyáltalán szükség van még profira 2023-ban? Segítek!

“Fotósból Dunát lehet rekeszteni, és mindenki művésznek képzeli magát…
pedig az Iphone-al majdnem ugyanazt megcsinálja a merketingesünk”

Ez mind igaz!

Viszont a professzionális megjelenéshez többre van szükség, mint technikailag jó képre.
Erre az 5+2 dologra:

1- Egységes megjelenés
Összetett utómunka, fénytechnika és kalibrálás is kellhet ahhoz, hogy a fehér minden fényviszony mellett fehér (világosszürke), az egyenes egyenes legyen. A vevő fejében kialakuló vizuális benyomás nagy része a hasonló “apróságokon” múlik.
Kutatások sora bizonyítja, hogy a döntések jelentős része még a b2b szektorban is érzelmi alapon születik.

2- Bonyolult fények és terek kezelése
Az én felszerelésem értékenek csak a felét teszi ki a fényképezőgép és az objektívek. A többi kiegészítő: rögzítés, lámpák, táskák, fényterelők, szűrők, köztük jó pár saját fejlesztésű, építésű eszköz, az elmúlt tíz év fotózásainak tapasztalatai alapján. Nehéz helyzetben lennék nélkülük!

3- Tervezetten hatásos látvány
Egy fotózás előkészítése több lépcsős munka: a különféle időpontok, időjárás, használók és nézetek mind a hely más-más arcát mutatják. Köztük pedig biztosan ott rejtőzik a meglepően megnyerő is, de a megtalálásához figyelemre és tapasztalatra van szükség. Előfordulhat, hogy a bemutatásába nem csak nekem, de neked is munkát kell fektetned, erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz.
Ökölszabály, ha még nem dolgoztál profi fotóssal: a büdzsé 10%-át tartsd meg cégen belül: takarításra és extra túlórára, utóbbi például a telephely esti kinyitását és kivilágítását segítheti. A végeredményt látva ritkán kétséges, hogy megérte-e.

4- Határidők
50%/nap kötbér minden szerződésemben. Nincs vis major helyzet, nincs apróbetűs rész. Biztos lehetsz benne, hogy a fotók időre megérkeznek. Ehhez nem csak a képkezelés minden lépcsőjében vannak tartalék eszközeim, de kapcsolatban vagyok más, gyakorlott fotósokkal, akik rendkívüli helyzetben átveszik a feladataim.

5- Adatbiztonság
Az elkészült képek mindegyikét megőrzöm, két titkosított, fizikailag is külön tárolt másolattal, és kérésre időkorlát nélkül, bármikor újra elküldöm, akár tíz év múlva is.
Ha a téma különösen bizalmas, erős képszerkesztő laptoppal érkezem, és a fájlok nem hagyják el a telephely területét.

+1 Technikailag tényleg jó képek
A milliós kamerák gyártói nem azért működnek ma is, mert a vásárlóik nem fotóztak még csúcsmobillal. Becsillanások, színhűség, szembefényben kontrasztvesztés, és sok egyéb, amin száz megapixel sem segít. Nagyobb utólagos beavatkozáskor, nyomtatásban is megáll a tudomány, pontosabban a fizikát nem lehet átverni. Csak kiváló minőségű eszközökkel dolgozom.

+2 Nem csak technikailag jó képek
Ezen a weboldalon hiába keresnél eskövő, riport, újszülöttfotózás menüpontot. Az épített terek és technika inspirál annyira, hogy a fotózásukkal 2023-ban is valódi értéket teremthessek.

Extra szolgáltatások ipari fotózás mellé

Légifotózás repülőgépről

A drónok szigorú megkötései nem korlátoznak: >30 napos előzetes engedélyezés nélkül, akár természetvédelmi területek, repülőterek, börtönök, kórházak közelében is.

  • A költségek 2023-ban is szinte mindig 60 000 Ft alatt.
  • Csúcsminőségű képek a földi fotókhoz használt kamerával.

Üzleti portrék

Egyszerű portrék, headshot fotók, saját mobil stúdióval.

Maradjunk kapcsolatban:
Kövess Facebookon az utazások és fotózások történeteiért, Instagramon a hétköznapok pillanaiért, vagy írj nekem!

www.gulyasattila.hu