Tájfotózás

Tájfotózás

A vidék, ahol felnőttünk; a város, amit sokadszorra is bejárunk; a táj, amiben első látogatáskor is otthon vagyunk.
Magyarország felfedezése mindannyiunk számára mást és mást jelent, de egy valami talán közös: rácsodálkozni a jól ismert részletek összhangjaira.

Ahogy a belföldi turizmus már sok éve örvendetesen nő, mindez már rég nem a Balatont, vagy a fürdővárosokat jelenti. A vidék újabb és újabb falvai, várai és birtokai kerülnek fel a térképre, azaz nagyban megismétlődik mindaz, amit néhányan családi, baráti körben talán már évtizedek óta művelünk: az emberek lépésről lépésre felfedezik hazánk ismeretlen zegzugait.

A táj a látogatók számára sokszor nem üzen mást, mint hogy lassítson. Utána bátran sétáljon át a parkolótól távoli világba, nézzen közelre is, és maradjon még pár percet. Aki pedig valóban szeretné, hogy magával ragadja a hely szelleme, biztosan így is fog tenni – ehhez viszont tudnia kell: van miért maradni!

Egy fotó pedig itt valóban többet mond ezer szónál; de néha a világ összes szavánál is.

Képeimmel a figyelmet megragadó látvány mellett maximálisan igyekszem visszaadni a hely szellemét, minden pillanatban szem előtt tartva, hogy a végeredmény célja az értékteremtés és megtérülés: látogatók, vendégéjszakák, ismeretterjesztés.

Magamról röviden:
Budapesten élek, de a vidéki családi fészeknek köszönhetően gyerekkorom óta rajongok az ismerős hegyek-völgyek felfedezéséért, és a látottak megörökítéséért. Mindezt két évtizede még a falu határában kezdtem, azóta bejártam hazánk szinte minden sarkát, és szüntelenül keresem ma is a tájak legemlékezetesebb arcait.  A fotós felszerelésem, és tudásom felépítésekor ugyancsak az épületek, tájak és részleteink megörökítésére szakosodtam, és művelem mai is főállásban.
Bővebben a Bemutatkozás oldalon.

Kapcsolódó albumok: