Épületfotózás

Tájépítészet
Architektúra
Enteriőr

A legjobbakat hívó munkahely, vagy az otthon biztonsága, estéken át mesélő részletekkel, ahogy mindig is érdemes volt tekinteni rá. Építészeti fotók napkeltétől napkeltéig, kifejezetten helyszínek bemutatásához alakított tudással, eszközparkkal és gyakorlattal, igazodva a marketing célokhoz, és a költségvetéshez is.

Gulyás Attila vagyok, építészeti és tájfotós. Az elmúlt tíz évben dolgoztam a hg.hu, az Octogon, vagy a National Geographic magazinnak, végigfotóztam hazánk kastélyainak és erdei szállásainak javát a Turista Magazin munkatársaként, majd a 2020-as évek jelentősebb épületeit az Építészfórum fotográfusaként. Eredeti végzettségem még a vasbeton szerkezetek, utak és hidak világához kapcsolódik, de az elmúlt években a fotózás megoldásai kötnek össze a technikával. Rendszeresen dolgozom építész tervezőkkel, a szaksajtó szereplőivel, és cégek marketing felelőseivel, akiknek hétről hétre megmutatom a munkáik legmegnyerőbb arcait. Bővebben a magamról oldalon.

  • Mit adhat egy figyelmes fotó, amire 2024 után sem lesz képes a videó, vagy a telefonos kép?


Bemutatni az időt


A nagyobb terek arányait


A “rossz idő” fényeinek játékát

  • Mit tud egy profi épületfotós, amit az univerzális fényképész kevésbé?

“Wow, ez szebb, mint élőben!”

Gyorsaság helyett napi 10-30 képre vagyunk kalibrálva. Van türelmünk, hogy átlássuk a teret, és előre kitaláljuk, hogyan vezethetjük végig rajta a nézőt.

“Most már megnyugotdam!”

Figyelmet az esetleges kivitelezési hibák felé, az elrejtésüket főleg az időpont és nézetek játékával, és csak másodsorban retussal.
.

“El merem küldeni a sajtónak/pályázatra is”

A színhelyesség, nyomdai felbontás, tökéletes vízszintesek és függőlegesek, mindig alapvetőek.

“Nem volt gond a fotózással”

Mindig figyelünk akár a tulajdonos helyett is a részletekre, tárgyak elrendezésére, és a tisztaságra.

  • Mit adhatok én, más épületfotósokhoz képest?


Nem szakmám az építészet, az átlagos felhasználó szemével figyelek. Úgy viszont sokat.


Nincs napi alapdíjam, annyiszor, ott, és addig dolgozom, amíg el nem készül a mefelelő kép.


Nem csak nagy és új témákon dolgozom. Akár Salgótarján központjában, vagy erdei turistaszállások körül is megtalálom azokat a hangulatokat, amiken át egy épület nem csak látványos, de szerethető is.


Megvan a saját stílusom, ami a vállalkozás vizuális arculatát egységessé teszi, de szívesen igazodom a meglévő képekhez is.


Nem a technikai megközelítés inspirál (filterek, fényfestés, trendek…), hanem az értékteremtés, ami hozzátesz a munkádhoz, nem pedig átformálja.


…és ezt nem csak a közönség és a szakma, de a leendő vevők is értékelik.

Tervezhetsz a határidőkkel. Minden szerződésben az első perctől nagy kötbérrel garantálom a képek átadását a megbeszélt időre.

A közös munkánk nem az én művészetem. Kíváncsian várom a kritikát, beépítem a kéréseid, akár kiadom a kezemből a nyers képeket is, és mindig elérhető vagyok.

Nem kell megküzdened a fájlokkal. A fotókat több méretben, és a témájukat azonosító, web-kompatibilis fájlnevekkel adom át, hogy soha többé ne kelljen “D$c_&77.jpg” képek tartalma után nyomozni.

Évek múlva is számíthatsz rám. Minden fotót korlátlan ideig megőrzök, még a kevésbé érdekesnek tartott nézetek nyers fájljait is.

Könyveim
További munkáim:

Onyx Műhely

Pécsi vásárcsarnok

Családi ház, Solymár


Nemzeti Kastélyprogram

Solid Borbár

Bánáti + Hartvig irodaépület

Best Lashes&Brows Budapest

Magyar Zene Háza

Botaniq Turai Kastély

Az év hídjai 2021

Matild Palace Hotel

Erdei turistaházak

Maradjunk kapcsolatban:
KövessFacebookon az utazások és fotózások történeteiért, Instagramon a hétköznapok pillanaiért, vagy írj nekem!

www.gulyasattila.hu